28 учители по природни науки ще преминат обучение в Европейската организация

...
28 учители по природни науки ще преминат обучение в Европейската организация
Коментари Харесай

Български учители на обучение в ЦЕРН

28 учители по естествени науки ще преминат обучение в Европейската организация за нуклеарни проучвания (ЦЕРН) в Женева по Национална стратегия „ Мотивирани учители и подготовка “ от 2 до 8 октомври. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН).

Преди броени дни от квалификационен курс по националната учителска стратегия се завърнаха 30 педагогичен експерти по информатика и осведомителни технологии, с които миналите през обучение тази година ще станат общо 58.

Бум на искащи да работят като учители

Групата учители, която следва да замине в неделя, е двадесета подред от стартирането на националната стратегия през 2011 година В тази група има преподаватели от учебни заведения в 13 области на страната: Варна, Русе, Велико Търново, Пловдив, София-Област, Плевен, Кърджали, Стара Загора, Сливен, Разград, Пазарджик, Благоевград, Бургас. Досега по националната стратегия на министерството на образованието и науката в ЦЕРН са минали образование 759 учители по естествени науки, инженерни специалности и осведомителни технологии.
 istock istock
Обучението в ЦЕРН включва лекции, работилници, демонстрации и обществени събития. Учителите ще могат да се допрян до най-новите технологии в международния теоретичен център и да задоволят своя интерес към новостите в науката и техниката. Обучението им дава опция да се срещнат със актуалната просвета, която се развива в ЦЕРН, като разсънват интереса в учениците към модерната просвета, естествените и инженерни дисциплини и ИТ технологии.

Преминалите през курсовете могат да допринесат за обогатяване на учебната стратегия с най-новите постижения в региона на естествените науки, инженерните разработки и осведомителни технологии, както и да приготвят бъдещото потомство физици, откриватели, инженери и учители.

Програмата способства за поощряване на любознателността и творчеството на учениците, обосноваване за по-задълбочено и забавно преподаване на физика в учебно заведение, надгражда преподаването с най-новите постижения в региона на естествените науки, инженерни разработки и осведомителни технологии.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР